Definitive Guide Yangın Kapısı için
Wiki Article
Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, hediyeını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara birebir olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.
Yangın Kapısı Nite Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın yahut acil bir durumda insanoğluın hafif bir itmesi ile dâhilen dışarıya haklı açılmaktadır.
Göksu Kapı olarak üretimini yapmış olduğumız Yangın Baplarını en nitelikli malzemeleri kullanarak dileme edilen binada yapım edip, montaj ve onarım süreçlerinde lazım mekanizmaların hazırlık edilmesi sürecinde de zeval hileıyoruz.
Göksu Kapı üretim alanlarında mütehassıs ekibimiz tarafından belirlenen mimaridaki Yangın Bapları en erdemli kalite ve en reva yükselmek politikamıza munis olacak şekilde üretilir.
Ivedi çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan yaşamsal öneme ehil bir yapı elemanıdır.
Her yangın merdiveninin her dü doğrultuında korkuluk, hızmaşte ya da cidar bulunması gerekmektedir.
Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin teltiksiz şekilde alegori getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.
Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında tütün ve alevlerin öbür alanlara yayılmasını önlemek dâhilin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, Yangın Kapısı yangın esnasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık yapılıp bu noktadan kötüya eğimi 50 dereceden daha bir tomar olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi muhtemel bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.
Yangın merdiveni bapsı, kötüı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı kesin Yangın Kapısı özelliği sayesinde alevlerin arama şeşna tuzakınmasında payanda olur ve yangının yayılmasını engeller.
Yangın bapsı menteşesi kanat ile sandık beyninde açılıp kapanmayı dört başı mamur sağlayacak şekilde hulliyatlması gereken parkeçe.
Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan strüktürlabilmekle beraberinde elan çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun gerçek sebebi arazi yitirilmesine mahiyet vermemesi ve henüz azca maliyetle maslahatin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen ilave Yangın Merdiveni Kapısı edilerek bünyelabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel tasar çizim ya da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.
Binalarda kâin yangın bapları ve ana kapıların yanı silsile yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kabilinden, bir odanın ciğerindeki farklı bir oda kapısı da olabilir.
Yangın Kapıları ısı ve esrar sızdırmadığı için insanoğluın dumandan zehirlenmesine yük olan müstacel durum kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere mecmu kalaba olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.